Grem
bergen
wandelt!

Ons verhaal

Lees hoe het allemaal begon...downArrow

Hoe het
allemaal begon...

De Spaanse windhond of Galgo staat bij mijn echtgenoot op nummer 1 als het gaat over een hond in huis. Op dat moment vergezelt Davidoff, een Maltezertje, ons gezin. Elke keer we een Galgo tegenkomen, vertelt hij dat ze over de hele wereld geadopteerd worden, vanuit Spanje, waar ze een gruwelijk lot ondergaan.

De tijd gaat verder … Davidoff wordt ouder, zijn gezondheidstoestand gaat achteruit. Op 27 september 2016 nemen we met pijn in het hart, maar dankbaar voor de vele mooie jaren, afscheid. We beslissen om niet meer voor een hondje te kiezen. Je hebt er veel vriendschap van maar het is toch ook een hele verantwoordelijkheid!

Tegelijk verdiep ik mijn kennis over de Spaanse “traditie”, het “culturele erfgoed” over de jacht met de Spaanse windhond en hun lot. Ik ben er het hart van in. Gebeurt dit echt nog in de 21 ste eeuw? Ik ben ook ontroerd door de vele organisaties die zich inzetten om deze honden te redden, te beschermen en een nieuwe kans te geven.

Ondertussen zijn er 3 weken verstreken na het afscheid van Davidoff. Het leven zonder hond is geen leven! We beslissen om een Galgo te adopteren. Een week later, op zaterdag 29 oktober 2016, komt Costa, een 13 maanden oud Galgo-meisje uit Sevilla, in ons leven.

We dringen de wereld van de Galgo’s nog dieper binnen. We willen ze allemaal adopteren… maar dat is jammer genoeg niet realistisch. Toch willen we meer doen ….
 

“Grembergen wandelt!” is geboren.

Na even brainstormen wordt het een familie evenement dat jaarlijks zal terugkeren op de eerste zondag van juni.

Vele groeten,

Isabelle & Gunther

Costa

Met dank aan onze sponsors:

upArrow

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt